De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Aanhoudingen voor liquidatie onschuldige tiener met kalasjnikov in Amsterdam

De politie heeft in verband met de liquidatie van een onschuldige tiener in een buurthuis in Amsterdam, twee verdachten aangehouden. Het slachtoffer werd doodgeschoten met een kalasjnikov.

Op 26 januari 2018 stormden twee gewapende mannen het buurthuis op Wittenburg binnen en openden het vuur. De daders hadden het vermoedelijk gemunt op iemand anders maar beschoten de 17-jarige Mohamed Bouchikhi van dichtbij met een machinegeweer. Het slachtoffer was onschuldig en had helemaal niets met de zaak te maken.

Eerder werd in oktober 2018 de 26-jarige Emylio G. aangehouden als mogelijke verdachte. De man werd weer vrijgelaten maar is nu wederom aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De politie vermoedt dat G. één van de schutters is geweest. Op het moment van zijn aanhouding zat G. al vast op verdenking van betrokkenheid bij een andere zaak. In het belang van het onderzoek kan er geen verdere informatie gedeeld worden over zijn mogelijke betrokkenheid.

Naast Emylio G. hield de recherche maandag 20 januari 2020 ook nog een andere verdachte aan, een 26-jarige vrouw uit Zwanenburg. Zij wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan het dodelijke schietincident. De vrouwelijke verdachte is eerder deze week weer heengezonden, maar blijft wel verdachte in het onderzoek naar de liquidatie.