Aanhoudingen voor reeks aanslagen met explosieven en beschietingen in Rotterdam

De politie heeft in een onderzoek naar beschietingen en aanslagen met explosieven in Rotterdam, opnieuw aanhoudingen verricht.

Het gaat om verschillende geweldsincidenten die in de eerste weken van mei 2020 plaatsvonden op de Frits Ruysstraat, Potgieterstraat, Van Galenstraat, Mathenesserdijk en Jagthuisstraat. Een paar dagen na de beschieting van een woning op de Jagthuisstraat vond daar ook nog een explosie plaats. Agenten waren snel ter plaatse en hebben op aanwijzingen van getuigen de inzittenden van een auto aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Amsterdam en voetbaltalent Nora O. (20) eveneens uit Amsterdam. Beiden zitten nog vast voor de aanslag en mogelijke betrokkenheid bij een liquidatie van Omar Essalih alias ‘Centjes’.

Verder onderzoek leidde naar nog meer verdachten die mogelijk betrokken waren bij de aanslagen en beschietingen in Rotterdam. Vijf personen zijn destijds opgepakt. De politie hield afgelopen week opnieuw twee verdachten aan. Het gaat om twee Rotterdammers van 30 en 35 jaar.

Eén van de verdachten werd maandagavond aangehouden in een auto op de A16 nabij Breda. De andere verdachte werd later die nacht aangehouden op de Banierstraat in Rotterdam. De verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Het onderzoek naar de aanslagen en beschietingen is in volle gang en de politie roept getuigen en mensen die meer weten op om zich te melden.