Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Cash, drugs en straatdealers gepakt bij grote actie tegen drugshandel in Utrecht

De politie in Utrecht heeft bij een grote actie zestien straatdealers aangehouden.

Tijdens een drie dagen durende actie werden meerdere verdachten aangehouden op verdenking van drugshandel. De dealers in de leeftijd van 18 tot en met 31 jaar oud zijn vastgezet. Eerder deze maand werden al vier verdachten aangehouden op verdenking van drugshandel.

Na de aanhoudingen zijn meerdere panden doorzocht. Hierbij werd in totaal een kleine 25.000 euro in beslag genomen, 150 gram cocaïne, ruim 500 gram hasj en een grote hoeveelheid heroïne, 25 bolletjes en twee zakjes bruine cocaïne, 78 bolletjes en 85 zakjes witte cocaïne en negen pillen.

‘De politie geeft met de vele arrestaties, de afgelopen dagen én de afgelopen maanden een belangrijk signaal af: drugshandel loont niet en pakken we hard aan. Het onderzoek gaat door en we benutten alle mogelijkheden om deze drugshandel verder te ‘ontmantelen’. Samen met onze partners werken we er hard aan te voorkomen dat jongeren op het verkeerde pad terecht komen. Daar betrekken we buurtbewoners bij, scholen, hulpverleners en zelfs de drugsgebruikers gaan nog van ons horen.’ Aldus de burgemeester.