Aankoop Tesla van 75.000 euro zonder inkomen leidt naar bigshopper vol cash en verdachten witwassen

De aankoop van een Tesla van 75.000 euro zonder legaal inkomen heeft de politie geleid naar een bigshopper vol cash en verdachten van witwassen.

In Dordrecht en Reuver zijn twee mannen aangehouden op verdenking van witwassen. De politie kwam de 38-jarige man uit Dordrecht op het spoor omdat hij ogenschijnlijk boven zijn stand leefde. Hij had een Tesla aangeschaft voor meer dan €75.000,-, terwijl hij geen legale inkomstenbron had om deze van te betalen.

Na onderzoek kwamen de autoriteiten erachter dat de man mogelijk geld verdiende met het transporteren van illegale goederen. Op 6 april werden de verdachten in de gaten gehouden en zagen de politieagenten dat de Dordrechter een bigshopper overhandigde aan een 40-jarige man uit Reuver in Eersel. Bij controle van de tas bleek er maar liefst €145.000,- aan contant geld in te zitten.

Beide mannen zijn aangehouden als verdachten van witwassen en de Tesla is in beslag genomen. De recherche heeft de zaak nog in onderzoek en de verdachten zullen zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

Witwassen van crimineel geld is een ernstig misdrijf dat de samenleving schade berokkent. Het is daarom van groot belang dat de politie dit soort zaken opspoort en aanpakt. De autoriteiten roepen daarom ook burgers op om verdachte situaties te melden en samen te werken aan een veiligere samenleving.

©️Politie