Aanslag met explosief bij pand Alphen aan den Rijn, verdachte snel gepakt

De politie heeft snel na een explosie een verdachte weten te pakken in Alphen aan den Rijn.

Op zaterdagochtend 29 april werd de rustige Bremstraat opgeschrikt door een harde knal en een brand die uitbrak bij een woning. De hulpdiensten werden onmiddellijk opgeroepen en kwamen snel ter plaatse. Gelukkig raakte niemand gewond als gevolg van de explosie, maar de schade aan de woning was aanzienlijk.

De politie zette de omgeving van de woning af om de toedracht van de explosie te onderzoeken. Al snel werd een verdachte aangehouden, maar het onderzoek is nog in volle gang. De politie vraagt daarom om getuigen die iets verdachts hebben gezien of gehoord in de buurt van de Bremstraat.

De bewoners van de beschadigde woning waren uiteraard geschokt door de gebeurtenissen. Ze zijn tijdelijk elders ondergebracht en worden bijgestaan door slachtofferhulp.

De explosie heeft voor veel onrust gezorgd in de buurt en ook ver daarbuiten. Mensen vragen zich af wat er precies gebeurd is en waarom. Het is dan ook zaak dat de politie het onderzoek zo snel mogelijk afrondt en met meer duidelijkheid naar buiten treedt.

De bewoners van de Bremstraat hopen dat de rust snel weerkeert in hun straat en dat dit soort incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden. In de tussentijd is het belangrijk om alert te blijven en verdachte situaties direct te melden bij de politie.