© Crime-Nieuws.nl

Enorme partij blokken cocaïne gepakt in Portugal bij actie met Colombia

In Portugal is bij een actie in samenwerking met de Colombiaanse autoriteiten een enorme partij blokken cocaïne in beslag genomen.

Meer dan vier ton cocaïne werd onlangs onderschept in de Portugese havenstad Setúbal, in wat een van de grootste drugsvangsten van het jaar op Europees grondgebied blijkt te zijn. De illegale lading kwam aan in een lading bananen, een veelgebruikte verstopplek tussen Zuid-Amerika en Europa. De drugs waren afkomstig uit een van de havens in de Golf van Urabá, een gebied dat wordt gecontroleerd door het beruchte Clan del Golfo.

Portugal is de afgelopen jaren een belangrijke toegangspoort geworden voor Zuid-Amerikaanse cocaïne en Noord-Afrikaanse hasj op het Europese continent. De politie vermoedt dat de uiteindelijke bestemming van de inbeslaggenomen drugs Spanje was.

De gezamenlijke operatie tussen de Colombiaanse en Portugese autoriteiten is een belangrijke stap in de strijd tegen de internationale drugshandel. Het ministerie van Defensie van Colombia heeft de inspanningen van de autoriteiten geprezen en feliciteerde de Fuerzas Militares en de Policía Nacional van Colombia met hun inzet bij het onderscheppen van de drugs.

Deze recente drugsvangst in Setúbal benadrukt opnieuw het belang van internationale samenwerking bij de bestrijding van de drugshandel. De autoriteiten zullen hun inspanningen blijven opvoeren om de smokkel van illegale drugs tegen te gaan en de veiligheid van de burgers te waarborgen.