Nederlanders aangehouden voor organiseren illegale rave met 10.000 bezoekers in België

Een dagenlange illegale rave in het Belgische Sint-Truiden is ten einde gekomen.

Zeven van de negen aangehouden verdachten zijn Nederlanders en zouden het feest hebben georganiseerd. De andere twee verdachten worden mogelijk betrokken bij drugshandel. Op het hoogtepunt waren er ongeveer 10.000 feestgangers aanwezig op het voormalige militaire terrein, wat resulteerde in geluidsoverlast en overlast voor de buurtbewoners.

Het feest trok veel aandacht vanwege de aanwezigheid van zoveel mensen, waardoor autoriteiten zich afvroegen hoe ze het feest veilig konden beëindigen. Uiteindelijk kozen ze ervoor om de organisatoren te achterhalen. Het verantwoordelijke provinciebestuur achtte ontruiming op dat moment geen optie vanwege de vrees voor ongeregeldheden.

Gisteravond werden de laatste muziekinstallaties afgebroken, terwijl enkele honderden feestgangers nog op het terrein waren. In totaal zijn 27 feestgangers hun rijbewijs kwijtgeraakt en drie auto’s mochten niet verder rijden. Daarnaast werden er boetes uitgedeeld voor drugsbezit en drugsgebruik in het verkeer.

Buurtbewoners hadden het hele weekend geklaagd over de harde muziek en de overlast van de feestgangers. De politie trof in een bestelwagen met twee inzittenden podiummateriaal en lachgas aan. In de aanhangwagen van een auto met vijf inzittenden werd een stroomgenerator gevonden.