Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Aanslag met explosief in Brunssum, politie start onderzoek

De politie onderzoekt een aanslag met een explosief in Brunssum.

In de nacht van woensdag op donderdag heeft een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Dr. A. Kuyperstraat. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen.

Rond 02:25 uur schrok de buurt op door een harde knal die werd veroorzaakt door de explosie. Direct na de explosie was er sprake van aanzienlijke rookontwikkeling in de straat. Als gevolg van de ontploffing vertoont de woning aanzienlijke schade. Het goede nieuws is dat de bewoners van het pand ongedeerd bleven.

Op dit moment voert de politie een buurtonderzoek uit om meer inzicht te krijgen in de omstandigheden rondom de explosie. De recherche heeft eveneens een onderzoek gestart om de zaak grondig te analyseren en alle relevante informatie te verzamelen.

De politie roept eventuele getuigen op om zich te melden en hun informatie te delen. Gezien de ernst van de situatie hoopt de politie op de medewerking van de gemeenschap om licht te werpen op dit incident en eventuele aanwijzingen te verschaffen die kunnen bijdragen aan het onderzoek. Het onderzoek zal verder duidelijkheid moeten geven over de oorzaak en omstandigheden van deze explosie.