Verdachten aangehouden voor gooien molotovcocktail naar politiebureau

De politie heeft verdachten aangehouden voor het gooien van een molotovcocktail naar een politiebureau.

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie in Heerlen drie jongeren aangehouden na het gooien van een molotovcocktail over de toegangspoort van een politiebureau aan de Spoorsingel in Heerlen.

Bij het incident raakte gelukkig niemand gewond en de schade bleef beperkt tot een geblakerde vloer. De situatie had echter veel ernstiger kunnen uitpakken als er niet direct adequaat was ingegrepen.

Medewerkers van het Cameratoezicht-team van de gemeente Heerlen volgden via camerabeelden nauwkeurig de bewegingen van twee van de drie verdachten en observeerden hun handelingen. Kort na het incident werden de twee mannen, beiden 19 jaar oud uit Heerlen en Hoensbroek, aangehouden. Een derde verdachte, 21 jaar oud, werd later gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting.

“De politie neemt dit zeer hoog op”, benadrukte Danny Frijters, chef van de recherche in Limburg. Hij voegde eraan toe: “Dit politiebureau mag dan geen publieksfunctie hebben, het is wel een belangrijke locatie voor de Limburgse recherche. Dankzij doortastend optreden en de effectieve samenwerking tussen de medewerkers van de afdeling Cameratoezicht van de gemeente Heerlen, het Operationeel Centrum van de politie en collega’s van het Basisteam Heerlen, is erger voorkomen.”

Frijters onderstreepte de dagelijkse inzet van de rechercheurs op het bureau die zich hard maken voor de bestrijding van criminaliteit en het oplossen van zaken. Hun werk draagt direct bij aan de veiligheid en leefbaarheid van de inwoners van de provincie Limburg. Hij betreurde het dat dit incident heeft plaatsgevonden en bevestigde dat het onderzoek naar het motief nog in volle gang is.

De drie verdachten bevinden zich nog in hechtenis terwijl het onderzoek voortduurt.