Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Aanslagen met explosieven bij panden in Den Haag, Rotterdam, Nieuwegein en Amsterdam

Er hebben verschillende explosies plaatsgevonden in Den Haag, Rotterdam, Nieuwegein en Amsterdam.

In Amsterdam-Zuidoost heeft vannacht een ernstig incident plaatsgevonden waarbij een brand en een explosie een woning hebben getroffen. De bewoner van het huis raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht, maar de ernst van de verwondingen is nog onbekend. De melding van de explosie kwam rond 01.15 uur binnen, en de brandweer was snel ter plaatse om het vuur aan de Kelbergen te blussen. Het is nog niet duidelijk hoe de explosie is ontstaan en of deze voor of na de brand heeft plaatsgevonden. Op foto’s is te zien dat de achtergevel van het huis volledig is weggeblazen.

Ook in Rotterdam waren er afgelopen nacht twee explosies. Rond 03.30 uur vond een explosie plaats bij een huis aan de Rembrandtstraat in Noord. Ongeveer een uur later werd een explosie gemeld bij een portiek op de Boezemstraat in Crooswijk. Beide panden liepen schade op, maar er vielen gelukkig geen gewonden. De politie slaagde er snel in om twee verdachten aan te houden na het incident aan de Rembrandtstraat.

Verder waren er nog explosies in Nieuwegein en Den Haag. Gelukkig raakte bij deze incidenten niemand gewond. In Nieuwegein was er een explosie bij een woning rond 3.30 uur. In Den Haag vond een ontploffing plaats bij een bedrijfspand, waarbij schade aan het pand ontstond, waaronder een gat in de gevel van het gebouw.

De autoriteiten zullen de incidenten grondig onderzoeken om de oorzaken en omstandigheden van de explosies te achterhalen en indien nodig de verantwoordelijken ter verantwoording te roepen.