Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Ontsnapte crimineel na vijf jaar op de vlucht gepakt door tips en foto nieuwswebsite

In de VS hebben agenten een crimineel gepakt die al vijf jaar op de vlucht was na een ontsnapping.

Woensdag hebben Amerikaanse Marshals de voortvluchtige gevangene Allen Todd May, die al vijf jaar ontsnapt was, gevangen genomen in Florida. De arrestatie vond plaats in een luxe buurt in Fort Lauderdale, waar May zich schuilhield in een woning.

In 2012 was May veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar wegens fraude in Texas. Hij werd overgeplaatst naar het Federale Correctie Instituut in Englewood, Colorado in januari 2018, maar in december 2018 ontdekten de autoriteiten dat hij vermist was geraakt. Sindsdien waren de Amerikaanse Marshals druk bezig met het zoeken naar May.

In juni 2022 werd May aangeklaagd voor 10 gevallen van bankfraude en zeven gevallen van postfraude. Volgens de aanklacht zou May tijdens zijn gevangenschap meer dan $700.000 aan frauduleuze claims voor olie- en gasroyalty’s hebben verkregen.

Om May te vinden, vroegen de Amerikaanse Marshals in september 2022 het publiek om hulp en boden ze een mogelijke beloning van maximaal $5.000 voor informatie die zou leiden tot zijn arrestatie. Dankzij de binnengekomen tips en een foto van een man die mogelijk May was, verschenen op de website van Palm Beach Daily News, konden onderzoekers een mogelijke locatie voor May in Palm Beach, Florida achterhalen.

Uiteindelijk leidde het onderzoek naar een penthouse appartement in Fort Lauderdale, waar May werd gelokaliseerd en gearresteerd, mede dankzij de samenwerking met zijn vermoedelijke partner die daar werd gevolgd door de onderzoekers van de Amerikaanse Marshals Service.

De ontsnapte crimineel zit weer vast in een cel om zijn openstaande straf uit te zitten, maar krijgt er naar alle waarschijnlijkheid extra cel bij vanwege de ontsnapping. Klik hier voor een man die vier maanden voor zijn vrijlating ontsnapte en er 40 jaar bij heeft gekregen.