©️Pexels / Pixabay

Acht doden bij schietpartij op basisschool in Servië

In Servië zijn acht doden gevallen bij een schietpartij op een basisschool.

Op maandagochtend heeft zich een tragische schietpartij voorgedaan op een basisschool in de Servische hoofdstad Belgrado. Volgens berichten zijn acht kinderen en een bewaker om het leven gekomen, terwijl zes leerlingen en een leraar gewond raakten. De vermoedelijke dader is een 14-jarige leerling die het vuur zou hebben geopend met een vuurwapen dat hij van zijn vader had gekregen.

De Servische politie heeft de verdachte, die zelf ook een leerling was op de school, op het schoolplein gearresteerd. De politie onderzoekt momenteel het motief achter deze verschrikkelijke daad. Ooggetuigen beschreven een chaotische situatie op de school, waarbij kinderen in paniek naar buiten renden toen de schoten klonken. De politie was snel ter plaatse en heeft de situatie onder controle gebracht.

De Servische autoriteiten hebben hun condoleances uitgesproken naar de families van de slachtoffers en hebben aangekondigd dat er een nationale dag van rouw zal worden gehouden. Het is onduidelijk hoe het momenteel gaat met de gewonden, maar lokale media melden dat ten minste één van hen in levensgevaar verkeert.

Dit tragische incident heeft het land geschokt en herinnert ons eraan dat er meer moet worden gedaan om de veiligheid op scholen te waarborgen. Het is belangrijk dat er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat dit soort incidenten in de toekomst weer plaatsvinden.