Acht jaar cel voor mislukte moordaanslag met haperende mitrailleur

De rechtbank in Den Bosch heeft een man veroordeeld tot acht jaar cel voor een mislukte moordaanslag op een boer in Boekel. Het slachtoffer overleefde de aanslag omdat de mitrailleur van de dader haperde.

De varkensboer was in augustus vorig jaar aan het werk op de Molenakker in Boekel toen de dader op een rode scooter aan kwam rijden. Hij stopte en vroeg de boer om hulp. Vervolgens pakte hij een mitrailleur uit de buddyseat, richtte het wapen op de man en laadde het een aantal keer door.

Op het moment dat de mitrailleur weigerde te schieten rende de varkensboer het maïsveld in en ontsnapte. De politie onderzocht de zaak en een aantal maanden na de mislukte moordaanslag werd een verdachte aangehouden. Het gaat om een 45-jarige man uit Megen.

Volgens de rechtbank ging de man planmatig te werk. Dit blijkt onder meer uit camerabeelden waarop te zien is dat de verdachte op zijn scooter langs het bedrijf van de boer reed, keerde en weer terugreed. De veroordeelde man heeft tot op de dag van vandaag ontkend iets met de zaak te maken te hebben. Naar eigen zeggen was op het moment van de mislukte moordaanslag aan het werk op een sloperij. De rechtbank ging daar niet in mee en veroordeelde hem tot een celstraf van acht jaar.