Nederlander vast in onderzoek schietpartijen en geweld gelinkt aan zware drugsmilieu Antwerpen

In België zit een Nederlander vast in verband met schietpartijen en geweld gelinkt aan het zware drugsmilieu.

Een 20-jarige Nederlandse man is aangehouden door de raadkamer in Antwerpen in verband met twee gerechtelijke onderzoeken naar drugsgerelateerd geweld. Het gaat om twee incidenten waarbij geschoten werd op woningen in Hoboken en Wilrijk, waarbij een slachtoffer in kritieke toestand in het ziekenhuis belandde.

De eerste gebeurtenis vond plaats op 16 augustus 2022, toen een 27-jarige man in Hoboken werd neergeschoten nadat hij de deur opendeed voor twee verdachten. Het slachtoffer wist nog naar de buren te vluchten, maar belandde in kritieke toestand in het ziekenhuis. Op 15 november 2022 werd er opnieuw geschoten op een appartementsgebouw in Wilrijk, waarbij ook een explosief aan de voordeur tot ontploffing werd gebracht.

Na uitgebreid onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen kwam de 20-jarige Nederlander als verdachte naar voren. Begin dit jaar werd hij gearresteerd in Nederland en vorige week werd hij overgeleverd aan ons land. Het parket Antwerpen zal het onderzoek voortzetten.

Drugsgerelateerd geweld blijft een groot probleem in de regio en de autoriteiten zetten zich in om de daders op te sporen en te berechten. De aanhouding van de 20-jarige verdachte is daarom een belangrijke stap in de goede richting.