© Politie

Advocaten hoofdverdachte Saïd R. Marengo-liquidatieproces leggen verdediging neer

De advocaten van hoofdverdachte Saïd R. in het Marengo-liquidatieproces leggen de verdediging neer.

Dat heeft advocaat Christian Flokstra bevestigd aan Nu.nl. Vanwege het geheimhoudingsplicht tussen advocaat en cliënt kan Flokstra verder niet ingaan op de reden van de breuk. Samen met zijn collega Nico Meijering zou de advocaat begin februari de verdediging van R. hebben neergelegd.

Saïd R. wordt samen met Ridouan Taghi verdacht van betrokkenheid bij liquidaties en grootschalige drugssmokkel. Beide staan terecht in het grote Marengo liquidatieproces. Kroongetuige Nabil B. heeft verklaringen afgelegd tegen onder meer Taghi en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. T. de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij enige tijd geleden in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Ridouan T. het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Daar zit hij nog steeds vast in afwachting van zijn mogelijke uitlevering aan Nederland. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.