© Crime-Nieuws.nl

Agent die cocaïne leverde in politieauto tijdens dienst op heterdaad gepakt na verkoop aan informant

Een Amerikaanse agent is door de DEA op heterdaad gepakt bij de verkoop van cocaïne.

Het gaat om een agent uit Raleigh, North Carolina, die bij een actie met een informant tegen de lamp liep. De 33-jarige Kevin Rodriguez had met de informant afgesproken om een partij cocaïne te leveren. Rodriguez arriveerde in zijn politieauto en was nog aan het werk toen hij de 2600 dollar aan drugs overhandigde. De agent is direct aangehouden en vastgezet.

Tijdens een persconferentie op donderdagmiddag zei de Amerikaanse procureur voor het oostelijke district van North Carolina, Michael Easley, dat deze week een federale strafrechtelijke klacht is ingediend door een Amerikaanse magistraat. De agent wordt officieel verdacht van handel in cocaïne en het bezit van een verboden vuurwapen. ‘Ik wil duidelijk maken dat een klacht slechts een beschuldiging is en dat een verdachte onschuldig is tot het tegendeel is bewezen’, aldus Easley tijdens de persconferentie.

Het onderzoek naar de agent werd gestart na informatie bij de Drug Enforcement Agency (DEA) over drugshandel door agenten in Raleigh. Rodriguez kwam hierbij in beeld en is opgepakt na de verkoop van 56 gram aan een informant. Vanwege de hoeveelheid gaat het om een federale aanklacht en riskeert de verdachte een straf van minimaal 5 jaar tot maximaal levenslang.