Doelwit schietpartij meldt zich bij politie, naam verdachte genoemd

De politie heeft een onderzoek gestart naar een schietpartij in Oost-Souburg.

Bij de hulpdiensten kwam zondagavond rond 22.15 uur melding binnen van een mogelijk schietincident aan de Platanenstraat. Meerdere eenheden van de politie zijn ter plaatse gegaan voor onderzoek. Het slachtoffer, een 52-jarige man uit Vlissingen, meldde zich bij de politie en heeft aangifte gedaan. Hij raakte niet gewond.

In de omgeving van de plaats delict is sporenonderzoek gedaan en er zijn door de politie meerdere getuigen gehoord. Ook zijn camerabeelden bekeken. Tijdens het onderzoek werd de naam van een mogelijke verdachte genoemd. Deze jongeman, een 18-jarige man uit Hoogvliet, is rond 01.00 uur aangehouden in een woning in Oost-Souburg. De jongen is ingesloten in een politiecellencomplex en wordt gehoord. Zijn rol bij het incident wordt onderzocht door de politie.

In de woning waar de verdachte werd aangehouden heeft de politie een huiszoeking verricht. Hierbij zijn enkele spullen in beslag genomen. Ook werd een personenauto weggesleept door een takelbedrijf. Deze auto wordt eveneens onderzocht.