© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Dode en veertien personen met schotwonden na schietpartij in volle shishalounge

In de Verenigde Staten is een dode gevallen en zijn veertien personen gewond geraakt bij een schietpartij in een volle shishalounge.

Bij de hulpdiensten van Las Vegas kwamen afgelopen nacht rond 3.15 uur (lokale tijd) meldingen binnen van een schietpartij in een horecagelegenheid. De politie is met spoed ter plaatse gegaan en trof de gewonden aan. Zeker veertien personen bleken geraakt door kogels. Ook is er een dode aangetroffen in de shishalounge.

De plaats delict is afgezet en de politie heeft een onderzoek ingesteld. Uit gesprekken met getuigen blijkt dat twee personen ruzie kregen en vervolgens over en weer op elkaar hebben geschoten. Meerdere personen konden niet op tijd wegkomen en werden geraakt door de rondvliegende kogels. Het was op dat moment, volgens een woordvoerder van de politie, erg druk in de zaak.

De slachtoffers zijn door meerdere ambulances met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Twee personen zouden er ernstig aan toe zijn. Het onderzoek naar het dodelijke geweld is in volle gang.