© crime-nieuws.nl

Agenten met getrokken wapens in actie na melding incident met vuurwapen

De politie is na een melding van een incident met getrokken wapens in actie gekomen.

In de vroege ochtend van zondag, kort na middernacht, hebben politieagenten een incident onderzocht dat zich voordeed aan de Amersfoortseweg in Huis ter Heide. Volgens getuigen zou een man met een vuurwapen zijn gezien.

Na een snelle reactie van de politie ter plaatse werd een man aangetroffen in een nabijgelegen voertuig. Met behulp van een Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) werd hij uit de auto gehaald. Uit verdere onderzoek bleek dat de 21-jarige man afkomstig uit Amersfoort in het bezit was van een nepvuurwapen. De politie nam het wapen in beslag.

Het incident zorgde voor een grote politieaanwezigheid in de omgeving, waarbij de situatie snel werd beheerst. Hoewel het nepvuurwapen geen directe bedreiging vormde, neemt de politie dergelijke meldingen uiterst serieus. Het dragen of gebruiken van nepvuurwapens kan immers leiden tot gevaarlijke situaties en onnodige paniek bij omstanders.

De 21-jarige verdachte is gearresteerd en zal worden verhoord over het incident en de aanwezigheid van het nepwapen. De politie zal verder onderzoek doen om de omstandigheden rondom het incident volledig in kaart te brengen.