Woning vanuit auto beschoten bij schietpartij Amsterdam, politie zoekt getuigen

De Amsterdamse politie onderzoekt een schietpartij waarbij een woning vanuit een auto werd beschoten.

Op zaterdagmiddag is er een schietincident geweest in een woning aan het Ochtenhof in Amsterdam-Zuidoost. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de politie is op zoek naar getuigen om meer informatie te vergaren over het voertuig en de aanleiding van de schietpartij.

Rond 18.00 uur ontving het Operationeel Centrum een melding van een bewoner die net was thuisgekomen. Hij trof een kogelgat aan in zijn woning en waarschuwde onmiddellijk de autoriteiten. De politie stuurde direct rechercheurs en forensische experts ter plaatse om het onderzoek te starten. De woning en de omgeving werden grondig doorzocht, en er werden sporen veiliggesteld.

Uit het onderzoek is gebleken dat tussen 13.00 uur en 13.30 uur een voertuig voor de betreffende woning is gestopt. Vanuit het voertuig is er geschoten op de woning. De politie heeft geen informatie verstrekt over mogelijke verdachten of het type voertuig dat betrokken was bij het incident.

Om de zaak op te lossen, roept de recherche de hulp in van de bevolking. Zij vragen getuigen die meer weten over het voertuig of de reden waarom de woning werd beschoten om zich te melden. Mogelijk hebben mensen in de omgeving verdachte activiteiten of opvallende voertuigen gezien rond het tijdstip van het incident.

De politie benadrukt dat getuigenissen van cruciaal belang kunnen zijn om dit geweldsincident op te lossen en de verantwoordelijken voor het gerecht te brengen. Iedereen die informatie heeft wordt gevraagd contact op te nemen met de recherche via het telefoonnummer dat beschikbaar is gesteld voor deze zaak.

Het is van groot belang dat de gemeenschap samenwerkt om ervoor te zorgen dat de straten veilig blijven voor alle bewoners van Amsterdam-Zuidoost.