Tientallen door bende ontvoerde slachtoffers bevrijd bij actie in Mexico

Bij een actie in Mexico zijn tientallen ontvoerde personen bevrijd.

In een dappere reddingsoperatie zijn in Mexico 49 migranten bevrijd die het slachtoffer waren geworden van een gewapende bende. De ontvoerde individuen, afkomstig uit landen zoals Venezuela, Brazilië en Cuba, bevonden zich aan boord van een bus toen deze bruut werd gekaapt door een gewapende groep. Het angstaanjagende incident vond plaats op afgelopen dinsdag.

De zoektocht naar de gegijzelde passagiers bracht honderden militairen op de been. Uiteindelijk werden de migranten aangetroffen in de staat San Luis Potosi, gelegen in het centrale deel van het land. Er is op dit moment geen informatie bekendgemaakt over hun toestand. Helaas worden de chauffeurs van de bus nog steeds vermist, en er wordt massaal naar hen gezocht.

Volgens de migranten drong een gewapende groep hun voertuig binnen terwijl de bus geparkeerd stond bij een tankstation. De bus was vertrokken uit de zuidelijke staat Chiapas en was ongeveer drie uur onderweg toen de ontvoering plaatsvond. De kidnappers eisten naar verluidt een bedrag van 40.000 pesos (ongeveer 2200 dollar) per persoon als losgeld. President López Obrador wees direct na de ontvoering naar georganiseerde bendes als verantwoordelijken voor het misdrijf.

De bevrijding van de gegijzelde migranten is een belangrijke stap in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit in Mexico. Het land heeft te maken met een toenemend aantal ontvoeringen en gewelddadige incidenten, met name gericht op kwetsbare groepen zoals migranten. De Mexicaanse autoriteiten zullen naar verwachting hun inspanningen opvoeren om de daders van deze laffe daad op te sporen en voor het gerecht te brengen.

De internationale gemeenschap kijkt met bezorgdheid naar de veiligheidssituatie in Mexico en hoopt op een effectieve aanpak van dit groeiende probleem. Het is van essentieel belang dat alle inspanningen worden geleverd om de veiligheid van zowel de burgers als de migranten te waarborgen en om degenen die verantwoordelijk zijn voor dergelijke misdaden ter verantwoording te roepen.