Kleine hoeveelheid cocaïne © crime nieuws

Albanezen gepakt in drugspand met cocaïne en cash geld

De politie in Rotterdam en de landelijke recherche hebben woensdag jongstleden drie Albanezen gepakt met cocaïne en versnijdingsmiddelen in een drugspand in de Rotterdamse Afrikaanderwijk. Naast de drugs werd een grote hoeveelheid aan contanten gevonden.

De politie startte een onderzoek na binnengekomen informatie omtrent een pand in de Afrikaanderwijk. Na een inval werd al snel duidelijk dat het pand gebruikt werd om cocaïne te versnijden met chemicaliën. Naast de gebruikelijke versnijdingsmiddelen die je aantreft bij drugshandel troffen agenten ook persen en chemicaliën aan. Daarnaast werd een aanzienlijke hoeveelheid geld aangetroffen en munitie.

Ten tijde van onderzoek waren drie mannen aanwezig in het pand. Het gaat om Albanezen van 24, 27 en 39 jaar oud. Het drietal is aangehouden en ingesloten voor onderzoek. De landelijke recherche onderzoekt de zaak.

Chemicaliën zijn veel goedkoper dan cocaïne en door de chemicaliën te vermengen met de cocaïne kan je van 1 kilo pure cocaïne minstens 2 kilo maken. Men verkoopt het weer door als pure cocaïne.