Een Amerikaanse rapper heeft besloten nooit meer in Nederland op te treden tot de racistische karikatuur Zwarte Piet is afgeschaft.

Het gaat om rapper Waka Flocka Flame. Hij kan niet geloven dat Nederland anno 2019 nog steeds feestviert met de racistische karikatuur Zwarte Piet. In de Verenigde Staten en de rest van de wereld is ‘black face’ uit den boze en wordt gezien als zeer discriminerend. Wat het ook is! Maar alleen in Nederland worden mensen woest als er gesproken wordt over een kleine verandering zoals roetvegen in plaats van ‘black face’ met grote rode lippen en oorbellen.

De rapper komt voorlopig niet meer optreden tot er geen ‘black face’ meer te zien is in heel Nederland. Alle reacties onder de posts van de rapper bevestigen alleen maar het beeld dat veel voorstanders van Zwarte Piet best wel heel discriminerend en racistisch bezig zijn. Dat is ook te zien onder alle posts van BN’ers die zich uitspreken tegen de racistische karikatuur Zwarte Piet. De ene racistische en discriminerende reactie na de ander vliegt hen om de oren.