© Pexels

Amerikaanse rechter aangehouden na aantreffen doodgeschoten vrouw

In de VS is een rechter aangehouden in verband met het aantreffen van een doodgeschoten vrouw.

Jeffrey Ferguson, een rechter van de Orange County Superior Court in Californië, is gearresteerd na een tragische schietpartij waarbij zijn 65-jarige vrouw, Sheryl Ferguson, om het leven kwam in hun huis aan East Canyon Vista Drive. Het incident vond plaats op donderdagavond en leidde tot de arrestatie van de rechter.

Volgens de politie van Anaheim, die het onderzoek uitvoert, wordt Jeffrey Ferguson ervan beschuldigd zijn vrouw te hebben neergeschoten en gedood. Eén van hun zonen, Philip of Kevin, was aanwezig in huis op het moment van de schietpartij, maar hij bleef ongedeerd. De zoon belde naar verluidt het alarmnummer en probeerde reanimatie uit te voeren bij zijn moeder.

Hoewel de details van de aanklachten tegen de rechter en de precieze omstandigheden van het incident niet zijn vrijgegeven, werd gemeld dat er grote dozen met munitie werden aangetroffen in zijn huis. Jeffrey Ferguson werd op een borg van $1 miljoen vrijgelaten uit de gevangenis na zijn arrestatie.

De gemeenschap en de autoriteiten worden geconfronteerd met deze tragische gebeurtenis, waarbij een vooraanstaand persoon betrokken is. Het onderzoek zal hopelijk meer inzicht verschaffen in de motieven achter dit hartverscheurende incident.