Amerikaanse zanger Marilyn Manson huurt team beveiligers na beschuldigingen misbruik

De Amerikaanse zanger Marilyn Manson heeft een team van beveiligers ingehuurd in verband met de beschuldigingen inzake misbruik.

De zanger wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van misbruik. Door alle aantijgingen zou Manson zich niet langer veilig voelen en heeft nu een beveiligingsteam ingehuurd dat 24 uur per dag paraat staat. ‘Marilyn neemt geen enkel risico wat betreft zijn veiligheid. Hij vreest dat er ineens mensen op de stoep staan die kwaad willen en dat moeten zijn bodyguards voorkomen,’ aldus een bron in Amerikaanse media.

Marilyn Manson wordt sinds begin februari door verschillende vrouwen beschuldigd van misbruik. De aantijgingen volgen na bekendmaking van actrice Evan Rachel Woods die vertelde jarenlang door de zanger te zijn misbruikt en mishandeld. Daarna kwamen er meer vrouwen naar voren met soortgelijke ervaringen/verhalen.

Nadat de aantijgingen rond misbruik over Manson bekend werden hebben zowel zijn platenmaatschappij als management de zanger aan de kant gezet. Zijn vrouw Lindsay Usich, een paar vrienden, zijn assistent en zijn juridische team staan nog wel (voorlopig) achter Manson.