© crime-nieuws.nl

Amsterdammer aangehouden voor incident met explosief bij coffeeshop Rotterdam

In een onderzoek naar een incident met een explosief bij een coffeeshop in Rotterdam heeft de politie een Amsterdammer aangehouden.

Op dinsdag 2 mei heeft de politie een 28-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting bij een coffeeshop aan de Witte de Withstraat in Rotterdam op 13 april. Dit maakte de politie bekend in een persbericht.

Het incident vond plaats even na 03:00 uur ’s nachts en de coffeeshop was op dat moment gesloten. Dankzij alerte getuigen kon erger worden voorkomen en werd het brandje kort nadat het was aangestoken geblust. Agenten troffen vervolgens een jerrycan en zwaar vuurwerk aan dat niet tot ontploffing was gebracht. Explosievenexperts kwamen ter plaatse om het veilig te kunnen verwijderen.

Volgens de politie had de situatie veel erger kunnen aflopen met veel meer schade of zelfs slachtoffers. Het onderzoek naar de incidenten van afgelopen weken gaat onverminderd door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie roept daarom opnieuw op tot tips en informatie van mogelijke getuigen.

De aangehouden verdachte wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting bij de coffeeshop, maar het onderzoek naar de zaak is nog niet afgerond. De politie sluit niet uit dat er meer mensen bij betrokken zijn en dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

De politie benadrukt dat elke vorm van geweld onacceptabel is en dat de veiligheid van burgers voorop staat. Getuigen die meer informatie hebben over deze zaak kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.