Amnesia haze wiettopjes © crime-nieuws.nl

Opnieuw explosief tot ontploffing gebracht in Rotterdam, pand coffeeshop doelwit

In Rotterdam is opnieuw een explosief tot ontploffing gebracht. Nu was een coffeeshop het doelwit.

In de vroege ochtend van 1 mei heeft er wederom een explosie plaatsgevonden in de stad. Ditmaal was het doelwit een coffeeshop aan de Witte de Withstraat in het centrum van de stad. Gelukkig raakte niemand gewond en is er ook niemand aangehouden. Dit is helaas niet de eerste keer dat deze coffeeshop het doelwit is van een aanslag. Op 13 april ontstond er al eens brand bij een poging om een brandbom af te laten gaan.

De explosie heeft een flinke deuk achtergelaten in het rolluik van de coffeeshop. Deze recente gebeurtenis draagt bij aan de groeiende zorg in Rotterdam over het toenemende aantal explosies bij woningen en bedrijfspanden. Inmiddels zijn er dit jaar al meer dan vijftig ontploffingen geteld, wat meer is dan het totaal van heel vorig jaar.

De gemeente Rotterdam en de politie hebben de beveiliging opgeschroefd op plekken waar de afgelopen tijd explosies zijn geweest, waaronder de Crooswijkseweg in Rotterdam-Noord en de Van Speykstraat. Er zijn inmiddels vijf mensen opgepakt voor betrokkenheid bij de explosies, waaronder een 26-jarige Amsterdammer die gisteren is gearresteerd.