© Crime-Nieuws.nl

Vuurwapengevaarlijke verdachten gepakt bij actie politie na melding bedreiging bij bakker

De politie heeft vuurwapengevaarlijke verdachten gepakt na melding van een bedreiging bij een bakker.

Twee mannen zijn op dinsdagmiddag 2 mei 2023 gearresteerd in Waalwijk op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. De mannen, respectievelijk 53 en 35 jaar oud, zouden eerder op de dag betrokken zijn geweest bij een conflict in een bakkerij aan de Sint Antoniusstraat in Waalwijk. Getuigen melden dat de mannen terugkwamen en een vuurwapen lieten zien.

Na de melding bij het operationeel centrum werden meerdere politie-eenheden ter plekke gestuurd om de situatie te onderzoeken en de verdachten op te sporen. Op basis van het signalement en de beschrijving van de auto waarin het tweetal wegvluchtte, zijn agenten in de omgeving gaan zoeken naar de verdachten.

Uiteindelijk werden de verdachten gevonden in een woning aan de Cortembergstraat. Vanwege het mogelijk vuurwapengevaarlijke karakter van de verdachten, werd de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) toegepast om hen uit de woning te praten en te arresteren. In de woning werd een vuurwapen gevonden en in beslag genomen.

De twee verdachten zijn vastgezet voor verhoor en zullen worden voorgeleid aan de officier van justitie. Het onderzoek naar het incident loopt nog. De politie roept getuigen op om zich te melden en verder onderzoek te doen naar de achtergronden van het conflict in de bakkerij. De politie benadrukt dat bedreiging met een vuurwapen een ernstig strafbaar feit is en zal daarom streng optreden tegen de verdachten.