Sjaak B. nèt voor de schutter een kogel door zijn hoofd schiet in Panama. © YouTube (screenshot)

Amsterdammer Sjaak B. blijft voorlopig vastzitten inzake liquidatie topcrimineel Cor van Hout

De Amsterdammer Sjaak B. die recent is aangehouden voor de liquidatie van topcrimineel Cor van Hout, blijft voorlopig vastzitten. Hij blijft nog zeker twee weken in voorlopige hechtenis.

Astrid verklaarde tijdens de rechtszaak tegen haar broer Willem Holleeder dat zij denkt dat Sjaak B. de motor bestuurde tijdens de liquidatie. Er zou een audio-opname zijn overhandigd aan het OM waarin haar broer B. zou beschuldigen van betrokkenheid. Het zou gaan om één van de, tijdens het verhuizen, ‘gevonden’ audio-opnames.

Topcrimineel en Heineken-ontvoerder Cor van Hout werd op 24 januari 2003 in Amstelveen geliquideerd met een machinegeweer. Zijn vriend, Robert ter Haak, werd ook geraakt en raakte zwaargewond. Kort daarna bezweek Ter Haak aan zijn verwondingen en kwam te overlijden. De zwager van Van Hout, Willem Holleeder, wordt nu verdacht van het opdracht geven voor de liquidatie.

Sjaak B. is afgelopen vrijdag van zijn bed gelicht in verband met mogelijke betrokkenheid. B. werd in 2015 nog door zijn hoofd geschoten bij een mislukte moordaanslag (zie video hieronder!) in Panama. Hierbij raakte de Amsterdammer zwaargewond. Saillant detail is dat B. door zijn hoofd werd geschoten op precies dezelfde dag als de liquidatie van Cor van Hout op 24 januari.