© crime-nieuws.nl

Amsterdammers aangehouden in onderzoek gewelddadige berovingen Rolex horloges

Amsterdammers aangehouden in onderzoek naar gewelddadige berovingen Rolex horloges.

Twee mannen uit Amsterdam zijn gearresteerd in verband met twee gewelddadige berovingen op een 50-jarige ondernemer uit Purmerend. De verdachten, respectievelijk 18 en 20 jaar oud, werden op dinsdag 9 mei en woensdag 10 mei door de politie aangehouden.

De berovingen vonden plaats in april en september 2022, waarbij de ondernemer werd bedreigd met een vuurwapen en een mes, en onder andere zijn Rolex-horloges werden gestolen. In oktober van datzelfde jaar werd er ook een poging gedaan om zijn woning te overvallen.

Op 11 april van dit jaar werd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht voor de tweede keer aandacht gevraagd voor deze zaak. Tijdens de uitzending werden camerabeelden getoond van de vermoedelijke daders. Dankzij de uitzending van Opsporing Verzocht zijn de verdachten uiteindelijk opgespoord en gearresteerd.

De twee verdachten worden nu verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige berovingen. Ze zitten momenteel vast en zullen op vrijdag 12 mei worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt voortgezet door de recherche in Purmerend, en er wordt niet uitgesloten dat er meer arrestaties zullen volgen.

De politie is tevreden over de voortgang van het onderzoek en de arrestaties van de verdachten. Het is een belangrijke stap in het oplossen van deze gewelddadige berovingen en het brengen van gerechtigheid voor de ondernemer uit Purmerend. De autoriteiten benadrukken dat ze vastberaden zijn om dergelijke misdaden aan te pakken en de veiligheid in de gemeenschap te waarborgen.