Nederlanders met vuurwapen en explosief gepakt en aanslag verijdeld in zware drugsmilieu Antwerpen

De Belgische politie heeft drie Nederlanders met een vuurwapen en explosief gepakt en een aanslag in het zware drugsmilieu verijdeld.

Drie Nederlandse mannen, waarvan één minderjarig, zijn gearresteerd door de politie van Antwerpen nadat ze zondagnacht werden aangetroffen met een vuurwapen en een explosief. De verdachten, twee mannen van 25 en 27 jaar oud en een 16-jarige minderjarige, werden aangetroffen bij een controle van een verdacht voertuig op de Franklin Rooseveltplaats.

Bij de controle ontdekte de politie het vuurwapen en explosief in het bezit van de verdachten, die afkomstig zijn uit Rotterdam. Bovendien stond één van de inzittenden, de 25-jarige man, geseind in verband met een lopend gerechtelijk onderzoek naar een schietincident op 26 maart, waarbij een woning in de Florastraat in Borgerhout werd beschoten.

Naar aanleiding van het onderzoek naar de gebeurtenissen van zondagnacht zijn beide volwassen verdachten vandaag aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van overtreding van de wapenwet en deelname aan een criminele organisatie. Ze zullen vrijdag voor de raadkamer verschijnen. De minderjarige verdachte is voorgeleid bij de jeugdrechter.

De 25-jarige man die al geseind stond, werd ook aangehouden in het onderzoek naar het schietincident in de Florastraat. Hij wordt nu geconfronteerd met beschuldigingen van overtreding van de wapenwet, deelname aan een criminele organisatie en vernieling van een afrastering.

Het verdere onderzoek naar deze zaak zal worden uitgevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) onder leiding van de onderzoeksrechter.

De arrestaties van de Nederlandse verdachten zijn een belangrijke stap in het onderzoek naar deze potentiële criminele activiteiten. De politie blijft vastberaden om dergelijke gevallen aan te pakken en de veiligheid in de regio te waarborgen.