Amsterdamse politie doet dringende oproep in onderzoek afgeperste jongeren

De Amsterdamse politie is in een lopend onderzoek op zoek naar afgeperste jongeren.

Op donderdag 14 september is een 19-jarige man in Amsterdam aangehouden op verdenking van afpersing van minderjarigen. De politie doet een dringende oproep aan mogelijke slachtoffers en hun ouders/verzorgers om zich bij de politie te melden om aangifte te doen.

Het onderzoek naar afpersing begon in augustus van dit jaar en heeft betrekking op meerdere gevallen. Op 14 september werd de verdachte aangehouden nadat hij een minderjarig slachtoffer op straat had mishandeld om geld van hem te eisen.

Het blijkt dat de mishandeling en afpersing niet op zichzelf staan. Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat er sinds juni 2023 meerdere minderjarigen slachtoffer zijn geweest van afpersing, waarbij de aangehouden verdachte betrokken was.

Tot op heden hebben niet alle slachtoffers zich gemeld bij de politie om aangifte te doen. Het onderzoeksteam roept minderjarige slachtoffers en hun ouders/verzorgers op om zich bij de politie te melden, zodat de omvang van deze afpersingen duidelijk kan worden.