De minister van Veiligheid en Justitie heeft opdracht gegeven voor een onderzoek naar de kliniek waar Michael P. zat. De 27-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing en dood van Anne Faber.

Minister Blok laat de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie gezondheidszorg en jeugd onderzoek doen naar de kliniek in Den Dolder. Het strafrechtelijk onderzoek wordt voortgezet door het Openbaar Ministerie (OM) en politie.

De 27-jarige moordverdachte Michael P. had een celstraf van twaalf jaar opgelegd gekregen voor een dubbele verkrachting en een reeks gewelddadige straatroven. Hij zou volgend jaar op vrije voeten komen en mocht in de kliniek in Den Dolder wennen aan een terugkeer in de samenleving.

Er is veel ophef ontstaan over het feit dat P. nu al vrij rondliep. Veel mensen zijn van mening dat hij TBS opgelegd had moeten krijgen en dat Anne Faber dan vermoedelijk nog in leven zou zijn. De 25-jarige Utrechtse was bijna twee weken vermist en is op aanwijzingen van de verdachte gevonden in Zeewolde.