Crimineel in gevangenis graaft tunnel om andere gedetineerde neer te steken

Een Amerikaanse gedetineerde wordt verdacht van het graven van een tunnel om een andere gedetineerde neer te steken.

Kavian Thomas, een gevangene in Fulton County, heeft naar verluidt een gat gegraven in een muur van een gevangenisfaciliteit in Fulton County, Georgia, in een poging een man in een aangrenzende cel neer te steken, aldus de wetshandhaving.

Op 17 mei groef Kavian Thomas een gat door een muur in een douchecabine in de Rice Street-gevangenis, waardoor hij toegang kreeg tot de aangrenzende celblok. Vervolgens viel hij Derondney Russell, een andere gevangene, aan, zo meldde de Fulton County Sheriff’s Office in een persbericht op donderdag.

Thomas stak Russell meerdere keren nadat hij succesvol de cel van Russell was binnengekomen, volgens het persbericht. Russell liep “oppervlakkige steekwonden aan zijn bovenlichaam” op en werd behandeld in de medische eenheid van de gevangenis voor zijn verwondingen, aldus de functionarissen.

Na het incident controleerden de bewakers beide cellen en ontdekten ze verschillende wapens in beide cellen, sommige gemaakt “van onderdelen van de vervallen gebouwinfrastructuur”, aldus het persbericht.

“Deze gevangenis heeft duidelijk zijn beste tijd gehad”, zei waarnemend gevangeniscommandant Curtis Clark in het persbericht. “Die realiteit maakt het nog uitdagender voor ons om ons werk te doen en een zo veilig mogelijke omgeving te bieden, niet alleen voor het personeel maar ook voor de gevangenen.”

De sheriff’s office zei dat Thomas extra strafrechtelijke aanklachten zal krijgen voor de aanval. Volgens gerechtelijke documenten was de gedetineerde eerder aangeklaagd wegens diefstal van gestolen goederen, bezit/vervoer van een vuurwapen door een veroordeelde misdadiger en bezit van wiet.

©️Fulton County Sheriff’s Office