In Bosnië is een 37-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in de nacht van 26 op 27 juni 2015 op de kruising van de Essenburgstraat en Buitenhofstraat in Rotterdam-West.

Bij de schietpartij kwam de 27-jarige Mohammed J. om het leven. Kort na de schietpartij werd in een ziekenhuis in Rotterdam een 41-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de dodelijke schoten te hebben gelost. Een tweede verdachte, een 36-jarige Rotterdammer, werd ook in hetzelfde ziekenhuis aangehouden maar later weer vrijgelaten.

In november 2015 werd de 24-jarige Chafik Z. aangehouden in deze zaak. Een aantal weken geleden, op 5 februari, is Z. doodgeschoten in de Ameidestraat in Rotterdam Overschie.

De man die in Bosnië is aangehouden stond internationaal gesignaleerd. De politie is nog op zoek naar een man die sinds januari op de Nationale Opsporingslijst staat en ook verdacht wordt van betrokkenheid bij de schietpartij. Het gaat om de 44-jarige Sahin Sezer.