Arrestatie in onderzoek tienermeisje (17) die overleed na overdosis MDMA

De politie heeft in het onderzoek naar het overlijden van een tienermeisje (17) na gebruik van MDMA, een verdachte aangehouden.

Het slachtoffer raakte op 1 december 2018 rond 1.40 uur onwel in een woning in Schagen. Het meisje werd door ambulancepersoneel gereanimeerd en met spoed overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Bij aankomst in het ziekenhuis bleek zij ondanks intensieve medische hulp te zijn overleden.

De recherche heeft uitgebreid onderzoek gedaan, zoals het horen van een groot aantal getuigen en het instellen van forensisch en toxicologisch onderzoek. Daaruit is gebleken dat sprake is geweest van een overdosis MDMA.

In het onderzoek is een mogelijke verdachte in beeld gekomen. De 31-jarige man uit Winkel is afgelopen woensdag aangehouden. In zijn woning is een grote hoeveelheid MDMA aangetroffen. e man wordt verdacht van de handel in harddrugs aan een minderjarige en het bezit van een grote hoeveelheid harddrugs.

In verband met hetzelfde onderzoek zijn ook twee andere verdachten aangehouden. Zij zitten niet meer vast, maar zijn nog wel verdachte. Hun eventuele betrokkenheid is onderdeel van het onderzoek.