Deze mannen zouden klaar hebben gestaan om De Vries te filmen na de liquidatie. © YouTube

Astrid Holleeder geeft interview over haar band met geliquideerde misdaadjournalist Peter R. de Vries

Astrid Holleeder gaat een interview doen en vertellen over haar band met de geliquideerde misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Dat meldt RTL Boulevard. De zus van Willem Holleeder kende de misdaadjournalist al ruim 35 jaar en had een goede band met hem. In het interview gaat Astrid onder meer vertellen over hun vriendschap en de impact van zijn dood. Op Videoland zal het interview zondagavond worden uitgezonden.

‘In het begin was er natuurlijk het overweldigende verdriet, wat allesoverheersend was. En dan, op een gegeven moment, komt het besef dat het leven door moet gaan. En dat doe je ook, alleen nooit meer op dezelfde manier’, aldus Holleeder. ‘Peter was er gewoon altijd op verjaardagen. Zoals familie op bezoek komt, op die frequentie en wat familie met elkaar doet. Zo was hij er ook altijd bij.’

De misdaadjournalist werd in juli neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moord daarmee te maken heeft is nog niet bekend en zal uit onderzoek moeten blijken.

In verband met de liquidatie zitten twee verdachten vast. De 35-jarige Kamil E. en de inmiddels 22-jarige Delano G. worden verdacht van het uitvoeren van de liquidatie. G. zou 150.000 euro krijgen voor het liquideren van de misdaadjournalist en is naar verluidt een neef van een kopstuk van de Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’. Een mogelijke opdrachtgever voor de liquidatie van de bekendste misdaadjournalist van Nederland is voor zover bekend nog niet in beeld.