Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Baby overleden nadat ‘moeder van het jaar’ dronken op kindje in slaap valt

Een moeder is veroordeeld tot een celstraf omdat ze drinken bovenop haar baby in slaap was gevallen. Het kindje overleefde het niet.

De 26-jarige Marina Tilby uit New Quay in Wales was pas een maand moeder toen ze op 31 maart besloot om naar een nachtclub in haar dorp te gaan. De vrouw nam haar zus én baby mee naar de club en begon hevig te zuipen. Na het feesten zijn de ze met zijn allen naar een caravan gegaan van een man die ze in de nachtclub had ontmoet.

In de caravan viel de dronken Tilby in slaap bovenop haar zoontje. De jongen werd bewusteloos aangetroffen en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De moeder was zo dronken dat het haar zus meer dan uur kostte om haar wakker te krijgen. Het kindje overleed enkele uren nadat hij bewusteloos werd gevonden.

De rechter heeft de vrouw nu een gevangenisstraf van twee jaar en vier maanden opgelegd. De advocaat van de moeder claimt dat ze na de dood van haar zoontje een depressie heeft gekregen waar ze momenteel enorm onder lijdt. ‘Ze voelt zich erg schuldig’, aldus de advocaat.