© Pexels / Pixabay

BBC-presentator tijdelijk van televisie gehaald vanwege beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag

Een bekende presentator van de BBC is voorlopig van televisie gehaald vanwege beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag.

De identiteit van de presentator is niet bekendgemaakt, maar hij wordt ervan beschuldigd een toen 17-jarige persoon te hebben betaald voor het sturen van seksueel getinte foto’s.

De BBC heeft in een verklaring aangegeven dat ze de beschuldigingen serieus nemen en over interne processen beschikken om dergelijke aantijgingen aan te pakken. Sinds mei was de omroep op de hoogte van een klacht tegen de betreffende presentator. Recentelijk zijn er nieuwe aantijgingen naar voren gekomen van een andere aard. Naast het eigen onderzoek heeft de BBC ook contact gehad met externe autoriteiten.

Minister van Cultuur Lucy Frazer heeft aangegeven dat ze met BBC-topman Tim Davie heeft gesproken over de zaak. Davie heeft haar verzekerd dat de BBC het onderzoek snel en zorgvuldig zal uitvoeren.

Volgens The Sun heeft de moeder van de toen 17-jarige persoon verklaard dat het ontvangen geld werd gebruikt voor drank en drugs, wat heeft geleid tot een crackverslaving. Het vermeende slachtoffer, nu 20 jaar oud, zou gedurende drie jaar geld hebben ontvangen in ruil voor de foto’s. Daarnaast zou de presentator ook videochats in ondergoed hebben gehad met de tiener.

De moeder vertelde aan The Sun: “Ik was geschokt toen ik hem in zijn ondergoed op de telefoon van mijn kind zag, aangezien ik hem altijd leuk vond om op tv te zien. Ik herkende hem meteen.” Ze beweert dat de BBC-presentator nooit heeft geprobeerd zijn identiteit te verbergen en zelfs foto’s van zichzelf op zijn werk heeft gestuurd.

Het onderzoek naar de beschuldigingen is nog gaande en de BBC zal verdere stappen ondernemen op basis van de uitkomsten van het onderzoek. De omroep benadrukt haar toewijding aan een veilige werkomgeving en het aanpakken van ongepast gedrag.