Man met schotwond meldt zichzelf bij politiebureau na schietpartij, politie start onderzoek

De politie heeft een onderzoek gestart nadat een man met een schotwond zich meldde bij een politiebureau.

Gisteravond heeft een man met een schotwond in zijn onderlichaam zich gemeld bij het politiebureau aan de Flierbosdreef in Amsterdam Zuidoost. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De recherche is een onderzoek gestart naar de zaak en roept getuigen op om zich te melden.

Rond 23.30 uur ontving de meldkamer een telefoontje van een melder die meldde dat er meerdere schoten waren gelost in de buurt van de Isabella Richaardstraat. De melder gaf ook aan een man te hebben zien wegrennen vlak na de schoten. Verschillende politie-eenheden werden direct ingezet om de omgeving te doorzoeken, maar er werd geen verdachte of slachtoffer aangetroffen.

Kort daarna, omstreeks 23.45 uur, meldde een 26-jarige man zich bij het politiebureau aan de Flierbosdreef. Hij bleek een schotwond in zijn onderlichaam te hebben en werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis. Op dit moment wordt hij daar nog behandeld voor zijn verwondingen.

Forensische Opsporing en rechercheurs hebben uitgebreid onderzoek verricht in de omgeving van de Isabella Richaardstraat. Verschillende sporen, waaronder hulzen, zijn veiliggesteld en in beslag genomen. Op dit moment is er echter nog veel onduidelijk over de precieze toedracht van het schietincident, aangezien de recherche het slachtoffer nog moet spreken.

De politie roept getuigen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord in verband met dit incident op om zich te melden.