Bekende Amerikaanse rapper aangeklaagd voor misbruik, geweld en gijzeling

Een vrouw heeft de bekende Amerikaanse rapper Soulja Boy aangeklaagd voor misbruik en geweld.

Volgens TMZ heeft de vrouw een aanklacht ingediend tegen de rapper. Kort nadat ze in december 2018 door Soulja Boy werd aangenomen begon het misbruik. Zo zou hij haar in haar eerste maand als assistent ongevraagd expliciete foto’s hebben gestuurd, staat vermeld in de rechtbankdocumenten.

Soulja Boy, die eigenlijk DeAndre Cortez Way heet, zou niet lang daarna een romantische relatie zijn aangegaan met de vrouw en het stel zou zelfs zijn gaan samenwonen. In januari 2019 liep een ruzie uit de hand, waarbij de rapper haar gedwongen zou hebben de auto uit te stappen en naar huis te lopen. Een maand later begon het misbruik volgens de aanklacht.

In mei 2019, toen de vrouw probeerde haar ontslag in te dienen, zou de rapper in haar gezicht hebben gespuugd. Daarnaast zou Soulja Boy het slachtoffer naar eigen zeggen regelmatig hebben geslagen en geschopt. De vrouw schrijft verder dat de artiest haar meerdere keren in een kamer zonder matras, voedsel of water heeft opgesloten.

Een woordvoerder van Soulja Boy ontkent de aantijgingen tegenover TMZ. ‘Soulja zou een vrouw nooit iets aan doen. Dit is onzin.’ Aldus de woordvoerder. De rapper werd begin 2020 ook al eens aangeklaagd door een persoonlijk assistent voor vergelijkbare beschuldigingen.