De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

‘Bekende Amsterdamse criminelen aangehouden in Dubai’

In Dubai zijn criminelen uit Amsterdam gelinkt aan zware criminaliteit aangehouden door de politie.

Volgens Het Parool is een van de opgepakte verdachten de 35-jarige Khalid J. die volgens de krant al jaren gelinkt wordt aan zware criminaliteit in het Nederlandse criminele milieu. Naast J. zou nog zeker één andere crimineel uit Amsterdam zijn opgepakt. Over zijn identiteit is (nog) niets bekend.

J. werd begin 2015 door de rechtbank vrijgesproken van de beschuldiging dat hij voorbereidingshandelingen zou hebben getroffen voor de liquidatie van Benaouf A., een andere speler in het Amsterdamse criminele milieu. ‘Oog’ en ‘Papkind’ zoals J. bekendstaat zou ook een bekende zijn van Richard R. alias ‘Rico de Chileen’. Het Openbaar Ministerie (OM) kan de aanhoudingen van de Amsterdamse criminelen nog niet bevestigen.

In december werd de meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan T., aangehouden in Dubai. T. bleek daar al sinds 2016 ondergedoken in een villa te hebben gezeten. Geruchten over het feit dat hij zou pendelen tussen Iran en Dubai bleken niet te kloppen. Volgens de advocaat van T. is haar cliënt nooit in Iran geweest.