© Pexels

UPDATE: Aanhoudingen voor mislukte ontsnapping kopstuk Mocro Maffia gevangenis Zutphen

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een mislukte ontsnappingspoging uit de gevangenis in Zutphen.

Een woordvoerder van justitie meldt dat het lijkt te gaan om een mislukte ontsnappingspoging. Bij de penitentiaire inrichting is een busje in brand gevlogen. De politie heeft het gebied afgezet voor onderzoek en agenten met kogelwerende vesten zijn massaal ter plaatse. Er hangt ook een helikopter boven het gebied. Of er personen zijn aangehouden voor de mislukte ontsnapping is op dit moment niet bekend. Het onderzoek is in volle gang.

Volgens De Telegraaf probeerde Omar L. te ontsnappen. L. werd vorig jaar veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor betrokkenheid bij meerdere Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Het ging vooral om moorden in het Amsterdamse criminele milieu met een link naar een verdwenen partij cocaïne en de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in 2012. De broer van L. was toen één van de doodgeschoten slachtoffers.

UPDATE: De politie heeft in verband met de mislukte ontsnapping vier verdachten aangehouden. Verdere details zijn in belang van het onderzoek nog niet bekendgemaakt.