In Suriname is na een schietpartij een man uit Nederland aangehouden die gezocht werd voor een liquidatie in Amsterdam.

Volgens het Surinaamse Starnieuws gaat het om de 25-jarige Marc-Anthony G. die door justitie in Nederland gezocht wordt voor een liquidatie. Het gaat om de moord op de 24-jarige Shaquille Goedhart op 2 mei van dit jaar. Het slachtoffer werd gelokt naar Zuidoost en direct na aankomst doodgeschoten.

In verband met de moord zit al een 29-jarige Amsterdammer vast. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Goedhart en ook van betrokkenheid in de zaak rond de moord op de advocaat van Nabil B. de Mocro Maffia kroongetuige. Hij zou enkele maanden voor de moord de namen van de advocaten hebben opgezocht op zijn smartphone.

G. werd woensdag in Paramaribo aangehouden na een uit de hand gelopen beroving. Hierbij werden schoten gelost. De politie kwam met spoed ter plaatse en heeft de schutters waaronder de gezochte Nederlander aangehouden. G. wordt direct uitgezet en overgedragen aan Nederland.

Justitie vermoedt dat de verdachten mogelijk een link hebben met de meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan T., en/of zijn groep. Eerder werden in Suriname al twee broers aangehouden die gelinkt worden aan de reeks Mocro Maffia liquidaties in Nederland en de meest gezochte crimineel van het land.