ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Beloning gouden tip internationaal gezochte Mocro Maffia kopstukken verhoogd naar 100K

In het onderzoek naar de mogelijke verblijfplaats van de vermeende Mocro Maffia kopstukken Redouan (Ridouan) T. en Saïd R. heeft justitie de beloning voor de gouden tip verhoogd naar 100.000 euro.

Beide verdachten worden al enige tijd internationaal gezocht voor onder meer het opdracht geven tot liquidaties. In eerste instantie werd er een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar hun verblijfplaats. Het OM heeft nu besloten de beloning te verhogen naar 100.000 euro. Met de verhoging denkt justitie dat mensen/vertrouwelingen van de verdachten eerder geneigd zijn om informatie te geven over de vermeende Mocro Maffia kopstukken.

Politie en justitie vermoeden dat T. en R. zich in het buitenland bevinden en zich regelmatig verplaatsen. Of iemand bereid is om te tippen is maar zeer de vraag. Het verhoogde bedrag lijkt veel maar is niets in vergelijking met het geld dat in de drugswereld omgaat. Om nou je eigen leven en dat van je familie mogelijk te gaan riskeren, zie kroongetuige Nabil B., voor 100K is niet heel erg slim.

Niet alleen Nederland is op zoek naar de vermeende opdrachtgever maar ook Marokko. Dit zou zijn in het onderzoek naar de mislukte liquidatie bij café La Creme in Marrakech. In plaats van het doelwit werd een onschuldige jongeman, die toevallig zoon van een hooggeplaatste rechter is, doodgeschoten. Kort na de moord zijn de twee schutters aangehouden. De twee broers van T. zijn in Marokko aangehouden en vastgezet in deze zaak. De rechtszaak over de liquidatie bij café La Creme is recent uitgesteld en gaat binnenkort van start.