Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht. © crime nieuws

UPDATE: Broers uit Nederland aangehouden voor liquidatie bij café La Creme in Marrakech

De Marokkaanse politie heeft in het onderzoek naar de liquidatie bij café La Creme in Marrakech opnieuw aanhoudingen verricht. Het gaat om twee broers uit Nederland.

Volgens verschillende bronnen zouden de verdachten zijn aangehouden in de omgeving van de stad Al Hoceima. De broers worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie in café La Creme in Marrakech. Het zou volgens Marokkaanse media gaan om de broers van één van de hoofdverdachten. De namen van de twee zijn niet bekendgemaakt en zodoende is ook niet bekend welke hoofdverdachte er bedoeld wordt.

Bij doorzoekingen in hun woningen heeft de politie cash geld, mobiele telefoons, gegevensdragers zoals computers en documenten voor luxe wagens aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek. De broers zitten vast en het onderzoek naar de liquidatie en vermeende betrokkenen wordt voortgezet.

Meerdere personen zitten nu vast in verband met de moordaanslag in Marrakech. De twee Nederlanders, Edwin R.M. (24) en Shardyone G.S. (29) zitten nog vast op verdenking van het uitvoeren van de liquidatie en riskeren een zeer lange celstraf in Marokko. De rechtszaak inzake de liquidatie bij café La Creme gaat binnenkort van start na een eerdere uitstel op verzoek van advocaten van enkele verdachten.

UPDATE: Het gaat om de broers van Redouan T. die al enige tijd gezocht wordt door de Nederlandse autoriteiten en op de Nationale Opsporingslijst staat.