'Mini Lic' zwaarbewapend met een biertje op de foto. © Crime Nieuws

Beruchte crimineel ‘Mini Lic’ zoon drugsbaas Sinaloa ‘gaf opdracht’ liquidatie journalist

De zoon van een Mexicaanse drugsbaas wordt door de autoriteiten gezocht in verband met de liquidatie van een journalist.

De procureur-generaal heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor Damaso Lopez Serrano alias ‘Mini Lic’. Hij wordt verdacht van het opdracht geven tot de liquidatie van journalist Javier Valdez in 2017. Nadat er verschillende artikelen waren verschenen over onder meer ‘Min Lic’ en zijn vader, besloot de beruchte crimineel maatregelen te nemen. De journalist werd op straat onder vuur genomen en geliquideerd door sicarios.

‘Mini Lic’ zelf was op dat moment in oorlog met de zoons van drugsbaas El Chapo Guzman in verband met controle over een deel van het Sinaloa-kartel. Op 27 juli 2017 liep ‘Mini Lic’ uit zichzelf naar de grensovergang met de Verenigde Staten en heeft zich naar verluidt overgegeven aan de Amerikanen. Volgens andere bronnen zou hij mogelijk na een achtervolging zijn aangehouden. Details omtrent zijn aanhouding zijn niet officieel bekendgemaakt. Sindsdien zit ‘Mini Lic’ net als zijn vader ‘El Licenciado’ in een Amerikaanse cel. De vader van ‘Mini Lic’ was geruime tijd een kopstuk in het Sinaloa-kartel tot hij werd uitgeleverd aan de VS en veroordeeld tot een levenslange celstraf.

De Mexicaanse autoriteiten hebben nu het onderzoek naar de dood van journalist Javier Valdez afgerond en een arrestatiebevel uitgevaardigd voor ‘Mini Lic’. Het onderzoeksteam ziet de crimineel als de opdrachtgever voor de moord. Of de VS hem weer terug zal geven aan de Mexicanen valt nog te bezien. Voorlopig zit ‘Mini Lic’ samen met zijn vader ‘El Licenciado’ in een Amerikaanse cel.

Mini Lic op een feestje. © crime nieuws
Mini Lic met een goede vriend zwaarbewapend in een Mercedes Benz.
‘Min Lic’ altijd paraat met granaten en andere zware wapens.
Mini Lic met zijn naam op een automatisch vuurwapen!