Beruchte huurmoordenaar ‘Chino Antrax’ spoorloos verdwenen na voorwaardelijke vrijlating

De beruchte huurmoordenaar Chino Antrax is spoorloos verdwenen na zijn vrijlating.

Jose Rodrigo Arechiga Gamboa alias Chino Antrax werd in december 2013 aangehouden op luchthaven Schiphol. De man bleek te worden gezocht door de Amerikaanse autoriteiten en reisde met valse papieren. Na onderzoek bleek het te gaan om de beruchte huurmoordenaar Chino Antrax.

De huurmoordenaar werd bekend op social media waar hij foto’s postte waarin zijn gezicht werd geblurred. Chino Antrax poseerde bij dure auto’s zoals Ferrari’s met zware vuurwapens en dure merkkleding en horloges. Hiermee genereerde de verdachte een grote hoeveelheid volgers.

Gamboa was al langer in het vizier van onder meer de Amerikaanse autoriteiten toen hij aangehouden werd op Schiphol. Na jaren in detentie besloot hij een deal te sluiten met de Amerikanen.

De huurmoordenaar werd na het uitzitten van zijn straf recent onder voorwaarden vrijgelaten. Hij zou de komende 51 maanden onder toezicht blijven en moest zich hiervoor melden bij de reclassering. Toen hij recent contact moest opnemen bleef het stil. Daarop werd de woning waar hij zou wonen doorzocht en bleken al zijn spullen verdwenen te zijn. Zijn telefoon lag wel in de woning. De Amerikanen zijn nu op zoek naar de verdwenen huurmoordenaar. Er wordt rekening mee gehouden dat hij naar Mexico is gegaan en daar momenteel zit. Er is een onderzoek ingesteld en de politie is op zoek naar zijn verblijfplaats.