Beruchte Russische seriemoordenaar ‘maniak van Agnarsk’ meldt zich bij leger om te strijden tegen Oekraïne

De beruchte Russische seriemoordenaar ‘de maniak van Angarsk’ heeft een verzoek ingediend om vrij te komen door te gaan strijden tegen Oekraïne.

Het gaat om de 58-jarige Michail Popkov die veroordeeld is voor het vermoorden van zeker 83 personen. De voormalige politieagent, werd op drie verschillende rechtszaken tot meer dan twee keer levenslang veroordeeld voor de moord op 78 vrouwen. De onderzoekers zijn er echter vrij zeker van dat Popkov 83 slachtoffers heeft gemaakt en dat het dodental mogelijk rond de 200 ligt. De moorden werden allemaal gepleegd tussen 1992 en 2010.

De seriemoordenaar heeft bekendgemaakt dat hij graag lid zou worden van het beruchte Wagner-huurlingenleger. De baas van het leger heeft een controversieel wervingsplan op gang gezet. Hij zou naar verluidt moordenaars, verkrachters en andere geharde criminelen laten meestrijden aan het front in Oekraïne. Als de personen in kwestie zes maanden blijven vechten en in leven blijven krijgen ze gratie (of strafvermindering). In totaal zouden al ruim 40.000 gedetineerden zich hiervoor hebben aangemeld. Of het Popkov ook gaat lukken valt nog te bezien.