© Politie

Huurmoordenaar gezocht voor liquidatie in restaurant Amsterdam aangehouden

De huurmoordenaar die gezocht wordt voor een liquidatie in Amsterdam is door een speciaal politieteam aangehouden.

Op 19 februari 2019 werd de 38-jarige Caba D. op de Nationale Opsporingslijst geplaatst in verband met zijn mogelijke betrokkenheid bij een liquidatie in een restaurant in Amsterdam. Het slachtoffer de 62-jarige Ivan Serdarusic uit Kroatië werd op 30 juli 2018 in de horecagelegenheid aan de Beethovenstraat onder vuur genomen door een schutter. Het slachtoffer werd van dichtbij door zijn hoofd geschoten en raakte zwaargewond. Met spoed is de man overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is bezweken aan zijn verwondingen en overleden.

De recherche kwam D. al vrij snel na de liquidatie op het spoor omdat hij herkenbaar was vastgelegd op camerabeelden. Dankzij tips, vakkundig recherchewerk en een DNA-spoor werd duidelijk dat het om de 38-jarige Čaba D. ging. Hij heeft zowel de Hongaarse als Servische nationaliteit, maar het vermoeden bestond dat hij gebruik maakte van een valse identiteit. D. zat tot februari 2017 een celstraf uit voor een moord gepleegd in Servië in 2004.

De man is best actief want na de liquidatie in Amsterdam heeft hij volgens de politie nog minimaal twee moorden uitgevoerd. In de Hongaarse hoofdstad Boedapest bracht hij, volgens de politie, een man in september 2018 om het leven. Op 5 januari 2019 was het opnieuw raak en werd in Belgrado, de hoofdstad van Servië, een persoon geliquideerd.

Uit onderzoek blijkt dat de gezochte huurmoordenaar ook enige tijd actief was op Instagram. Als je de video’s en foto’s bekijkt kan het niemand anders zijn dan Caba D. die een zeer karakteristiek hoofd heeft die je niet snel vergeet. Zijn laatste update was in augustus 2017. Sindsdien is er niets meer gepost op het account.